Wine Friendly cu genericul – La vie en rose

Rozmarin cafe

Programul WINE FRIENDLY s-a bucurat de un interes sportit din partea localurilor din Chișinău, dar și a publicului.
Acum WINE FRIENDLY anunță un nou val de evenimente în perioada mai – iulie 2017 care va purta genericul LA VIE EN ROSE.

WINE FRIENDLY este o serie de evenimente organizate în WINE FRIENDLY RESTAURANT, unde doritorii pot veni să guste din vinuri alese împreună cu experți, care le explică cum trebuie să consume vin de calitate în cantități moderate, cu ce bucate trebuie să le consume, cât de reci sau calde, cum se deschide sticla și așa mai departe.

Ce  este WINE FRIENDLY RESTAURANT? – Este o distincție pe care o oferă Oficiul Național al Viei și Vinului pentru cele mai bune restaurante din țară, care trec  un proces riguros de selecție și primesc Acreditarea de Excelență în Servirea Vinului.
Un local care poartă logo-ul „Wine Friendly Restaurant”, aceasta înseamnă că acolo vei găsi o selecție extraordinară de vinuri, un meniu creativ și o atmosferă prietenoasă față de clienți și față de vinuri.

Wine friendly la rozmarin cafe
Andrei a încercat să ne demonstreze cum trebuie să desfaacem un spumant
wine friendly

Recent am fost la restaurantul Rozmarin Cafe, de care am auzit de multe ori, dar pentru prima dată l-am vizitat. Este ultimul restaurant care a primit această distincție, și urmează să fie aprobate restaurante în Cahul și Bălți.

În cadrul offline-urlui între bloggeri am degustat câteva vinuri, iar Andrei Cibotaru ne-a deservit și chiar ne-a povestit mai multe din nutățile  WINE FRIENDLY. 

wine friendly rozmarn cafe

De această dată:
 Fiecare degustare va fi diferită, cu o tematică specializată cum ar fi degustări oarbe, asociere de vinuri și bucate, apreciere olfactivă, prezentări ale micilor producători și altele.
  La evenimente vor participa un producător autohton de vinuri și un sommelier.
Se planifică peste 30 de master classuri de degustare a vinurilor, iar noi fiind persoane care “nu cred până nu văd” iată că am degustat vinuri și am savurat bucate alese.

secretele vinului moldova, wine friendly


Vinul serii a fost ALBARINO de la Fautor, care mi-a plăcut cel mai mult pentru gustul său deosebit. Dar așa cum este și tendința vinurilor rose, pot spune că vinul rose de la Castel Mimi pe care-l știu de anul trecut, mi-a rămas printre favoriți.

rozmarin cafe bucate deosebite

rozmarin cafe bucate alese

rozmarin cafe eine friendly


Desigur aceste vinuri s-au asortat de minune cu bucatele pregătite de Rozmarin Café, care, sincer m-a impresionat prin diversitate și unicitate.
Acum ne-a rămas să așteptăm evenimentele marca WNE FRIENDLY și să mergem să degustăm cele mai bune vinuri ale Moldovei și desigur să suținem producătorii autohtoni.

Wine friendly este proiectul Oficiului Național al Viei și Vinului cu suportul Proiectului de competivitatate din Moldova, susținut de USAID și Guvernul Suediei. Pentru mai multe detalii accesați aici

rozmarin cafe wine of moldova