Povestea Liliei Donos, cea care stă în spatele magazinului online Miss Fashion

Lilia este o fată foarte vesela, o tânără cu vise mari și cu zâmbetul mereu pe buze. Are 22 de ani, învață la Facultatea de Litere, viitoare profesoară de română și engleză. O cunosc de câteva zile, dar creează o impresie că o știu de câțiva ani. Mi-a povestit pe îndelete despre cum e să ai o afacere și să mai fii și gospodină pentru soț. Când ne-am întâlnit, mi-am notat mai multe întrebări, dar așa cum ea mi-a povestit totul dintr-o răsuflare, așa am să vă povestesc și eu.
A început să vândă câteva perechi de șorți pe grupurile de pe facebook și i-a reușit. Din motiv că facebook-ul îi bloca profilul pentru ca trimitea multe fotografii fetelor care doreau să cumpere, Lilia a decis să creeze o pagină de facebook, ulterior a apărut și un site de tip magazin online în care vindea hainele pe care le procura de peste hotare. A devenit preferata clientelor pentru ca aducea haine unice în 2-3 exemplare. Unicitatea a scos-o în evidență, iar acum se bucură de succes.
Primii pași în afaceri mereu sunt dificili, cu înregistrări și multe hârtii, dar nu a fost imposibil spune ea. Miss Fashion a apărut oficial în 2015. Știind de faptul că moldovencele noastre nu prea le place să cumpere online, Lilia a deschis propriul magazin real, astfel clientele puteau veni sa probeze și să facă shopping la magazinul fizic.
În această perioadă, Lilia experimentează, și-a mutat magazinul în Gemenii, acolo fiind un flux mai mare de cumpărători. Dacia va întrebați cine vinde în magazin, va spun, e Lilia în propia persoana. Ea vinde, iar împreună cu soțul distribuie hainele prin oraș sau prin alte regiuni ale Moldovei.
Mediul online e puțin apreciat, spune ea, unele fete nu au încredere sau nu știu cum să facă o comandă online, de aceea offline-ul e binevenit. Totuși site-ul nu-l lasă, pentru  în viitor acesta va fi cel care va aduce venit, de aia singurică l-a creat, singurica-l întreține.
Nu se consideră mare afacerista, crede că încă nu-și merită acest titlu.
A încercat sa angajeze o persoana ca să-i modereze pagina de facebook, dar i se pare că nu poate lasă acest lucru pentru alți oameni, de aceea face totul singură. Hainele le procura din Israel, România, Germania, Italia, Franța și alte țări. Unele le comanda online, atunci când sunt la reduceri sau prin contracte cu companii din țările respective.
Nu se desparte niciodată de telefon, pentru că e aproape mereu online, pentru a răspunde fetelor la mesaje și comentarii.
Și-ar dori mai mult timp pentru a face sport.
Între clasic și casual – alege clasic la Universitate, după cum spune ea, e o profesoară în devenire, de aceia trebuie să arate bine, iar casual zi de zi.
Vestimentația preferată din magazinul său e o salopetă verde, pe care o ochește de ceva timp, dar încă nu a reușit s-o privatizeze).
Lumea reală îi este cea mai dragă, iar visul cel mare e să deschidă un centru pentru copii străzii și pentru câinii vagabonzi, printre altele își dorește să deschidă un Mall. Eu cred că-i va reuși la cât de ambițioasă este!
O găsiți oricând pe profilul de facebook sau pe pagina Miss Fashion.