5 motive pentru care să mergi la Festivalul Medieval la VATRA! CONCURS

cum ajungi la vatra

Despre Festivalul Medieval am aflat încă de la întâlnirea bloggerilor la Vatra, astfel m-a făcut curioasă să înțeleg mai bine ce înseamnă. Mi-au povestit persoane care au mai fost că e destul de fain, iar dacă te uiți după fotografiile lor, atunci chiar e interesant și amuzant.

Ce este Festivalul Medieval?

Festivalul Medieval este un eveniment ce reflectă istoria secolelor XII-XVI cu antrenarea și participarea cluburilor de reconstituire istorică și a arcașilor din Republica Moldova și din întreaga Europă. Se află la cea de-a treia ediție, iar ce vă pregătește am scris mai jos 5  motive pentru care trebuie să mergi pe 1 septembrie la VATRA.

festivalul medieval vatra

  1. Veți putea admira peste 150 de personaje medievale, paradele cluburilor de reconstituire istorică și a arcașilor, spectacole teatralizate cu trubaduri și cavaleri, lupte înscenate, competiții de trageri cu arcul, dar și o colecție inedită de arme și obiecte medievale expuse în teren și în tarabele tematice.
  2. Festivalul Medieval prevede și un program de distracții pentru copii – un șir de activități în Orășelul Copiilor, trambuline, gonflabile, leagăne, căsuța muzeu din sec. XIX, în curtea căreia copiii vor admira scene improvizate cu personajele îndrăgite din basmele românești, precum „Capra cu trei iezi”.
  3. În premieră anul acesta, Republica Moldova va găzdui Turneul Internațional de reconstituire a luptelor istorico-medievale. La această competiție vor participa cluburi de reconstituire istorică din întreaga lume ce se vor întrece la nominalizări de lupte, lupte în masă, competiții la trageri cu arcul, autenticitatea taberelor medievale și mule alte activități istorico-distractive.
  4. Vor evolua artiști renumiți, trupe și bănduri atât din țară, cît și din străinătate – Belorusia, Ucraina, etc. Întreg teritoriul va fi cuprins, pe întreaga durată a festivalului, de muzică bună a ansamblurilor folclorice ale minorităților etnice din Republica Moldova.
  5. Programul se va încheia cu un spectacol nocturn de excepţie cu foc de tabără și fire-show feeric.

vatra festivalul medieval

Complexul VATRA are o mulțime de alte activități despre care am scris aici, și care vor fi pe teritoriul festivalului.

CONCURS!
Pentru toți urmăritorii și viitorii urmăritori am pregătit un concurs pe pagina de facebook, vedeți pe pagina MIHAELA JOSANU  Deci, cu cine ma văd la festival?

Un gând despre “5 motive pentru care să mergi la Festivalul Medieval la VATRA! CONCURS

Comentariile sunt închise.