Mi-am luat diploma, acum pot să vorbesc

Am absolvit cu succes Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat (USM), iar acum pot să-mi expun liber opinia vizavi de această facultate. Să încep cu începutul, am ales USM pentru că în 2015 credeam că-i cea mai bună universitate din Moldova, iar facultatea pe care am ales-o mi-a demonstrat că așa este.

De ce spun că acum pot să vorbesc? Pentru că am vrut să finalizez facultatea să văd absolut orice detaliu, și acum pot să confirm că pentru mine și pentru alți colegi de-ai mei, a fost cea mai bună facultate. E facultatea în care nu am auzit de mită sub nici o formă, iar pentru acest fapt am un mare respect pentru întreaga instituție. Dacă studenți din alte universități povestesc cum dau sute de euro, sau sute de lei, atunci noi suntem norocoșii, care își au notele pe merite și nu cumpărate.

Chiar dacă în anul întâi am fost puțin revoltați pentru că am învățat ziarul și alte baze ale jurnalismului, până în anul trei am ajuns să înțelegem că nu a fost în zadar. Desigur, că fiecare persoană iubește diferite lucruri, așa cum unii profesori sunt pe plac, iar alții nu. Așa cum pentru unele note ne supăram sau ne certam cu unii profesori, pentru că e ceva normal să avem păreri diferite și uneori putem fi subiectivi.

După ce am absolvit, pot spune că-s mândră de alegerea mea și nu-mi pare rău pentru nimic. Chiar dacă mi-am dorit sa fac facultatea la frecvență redusă, acum le mulțumesc părinților că am fost studentă în adevărat sens al cuvântului și am trecut peste toate testările, examenele și apărări ale tezei. Unele pe note bune, altele poate nu prea, însă teza de licență mi-a demonstrat că practica bate teoria. Universitatea oferă o bază, pe care trebuie s-o dezvolți individual, așa că depinde de creativitatea și dorința fiecăruia.

Succes viitorilor studenți și nu uitați să fiți autentici 😉

 

Un gând despre “Mi-am luat diploma, acum pot să vorbesc

  1. Pingback: Aprecierile absolvenților FJȘC 2018 - Facultatea de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii, USM - FJSC

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s